Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Esztergomi Nemzetiségi és Esélyegyenlőségi Fesztivál

2 napos fesztivál Esztergomban, a Széchényi téren

Esztergom Város Önkormányzata hagyományteremtő jelleggel minden évben megrendezi a város Esélyegyenlőségi és Nemzetiségi Fesztiválját.

A kétnapos fesztivál hagyományőrző jelleggel minden évben rendszerint augusztus első hétvégéjén valósul meg, első napja a településen élő nemzetiségek kulturális programjainak ad otthont, továbbá nemzetiségi sátrakkal várja az érdeklődőket.

A rendezvény mindkét napján a roma nemzetiségi sátor kulturális tartalmú feltöltése a szervezetünk feladata, melyet kiállítással, ételkóstolóval, tudásteszttel, kézműves foglalkozással valósítunk meg.

Programok

Roma Holokauszt megemlékezés

Roma Holokauszt megemlékezéshez kapcsolódó eseményt a minden évben megrendezésre kerülő Esztergomi Nemzetiségi és Esélyegyenlőségi Fesztiválon kívánunk tartani.

A sátorban a Roma Holokausztról egy információs falon közlünk ismereteket a látogatóknak, melyen együttérzésük, megismerésük jeléül színes kézlenyomatokat helyezhetnek el. Továbbá a színpadi produkciók főműsoridejében a Roma Holokausztra való megemlékezés jegyében egy fél órás programot iktatunk be a kora esti órákban, mely rövid szóbeli történelmi ismertetést jelent, amit a cigány himnusz eléneklése követ, majd ezután egy perces néma csönddel tisztelgünk az áldozatok emléke előtt.

Betűméret módosítás
Kontraszt